Zapraszamy na cykl spotkań, które zrodziły się z zamiłowania do rozwoju osobistego i dobrego wina. Na jednym ze spotkań dla przedsiębiorców krótka rozmowa zaowocowała pomysłem, który inaugurujemy 31 sierpnia w Warszawie w winiarni Odkupienie win. Spotkania będą składały się z dwóch części rozwojowych – pierwsza dla umysłu i ducha, druga dla ciała i ducha.

Spotkanie nr 1 – Coachingowy styl zarządzania oraz degustacja win godnych lidera

Pragniemy, aby lider nowych czasów odnosił sukcesy z korzyścią dla siebie i organizacji. Aby to osiągnąć, ważne by miał umiejętności wspierania i zarządzania kompetencjami swoich współpracowników.

Podczas dwugodzinnego warsztatu przedstawimy Państwu zarys programu „Coaching Menedżerski” składający się z następujących elementów:

  1. Coaching jako styl zarządzania
    *  po co wprowadzać coaching menedżerski?
    * dla kogo będzie najlepszy?
    * w jakiej sytuacji sięgać po coaching menedżerski?
    * jakie są jego zalety i ograniczenia?
    2. Struktura krok po kroku: przygotowanie do spotkania z pracownikiem, model GROW, wykorzystanie „zadania domowego”
    3. Podstawowe umiejętności: aktywne słuchanie, zadawanie pytań, uważność, bezstronność
    4. Przydatne narzędzia w pracy z zasobami, ustalaniu celów, pogłębianiu rozmowy metodą Dilts’a
    5. Bariery i ograniczenia w praktyce coachingu menedżerskiego
    6. Standardy i etyka w coachingu

Warsztat pozwoli na prezentację głównych punktów programu, pomoże również zrozumieć długofalowe korzyści coachingu menedżerskiego dla samych menedżerów i zespołu, a także dla HRBP.

Po tej części zapraszamy na spotkanie z sommelierem, który opowie o zastosowaniu i pochodzeniu różnorodnych win oraz przeprowadzi nas przez degustację.

Dowiemy się:

  • Co to jest wino, jak powstaje, czemu jest białe, czerwone i różowe,
  • jak powstaje i skąd pochodzi wino musujące,
  • jak wypadają w porównaniu wina białe kwasowe i lekkie (charakteryzacja dwóch skrajnych szczepów), wina beczkowane i bez beczki, wina taniczne i bez tanin (czerwone), a także wina z Europy a Nowego Świat
  • jak łączyć wina z jedzeniem: wyjaśnienie zasad łączenia i zaprezentowanie na podstawie tapas,
  • pokaz i omówienie dekantacji.

Spróbujemy:

  • Cava Buche brut – wino musujące,
  • Gewurztraminer Alzacja vs. Sauvignon blanc Langwedocja – kontrast szczepów,
  • Armantes macabeo vs. Armantes fermentado – bez beczki I z beczki,
  • Rafe chardonnay Piemont vs.Veramonte chardonnay – Europa a Nowy Świat,
  • Nicosia cabernet vs. Veramonte cabernet – Europa a Nowy Świat,
  • Massimago Valpolicella vs. Mileto Rioja Reserva – bez tanin a taniny + dekantacja.

Udział w trzygodzinnym spotkaniu: 95 zł, płatne z góry przelewem na konto PKO BP 79 1020 1026 0000 1602 0278 5152. W cenie degustacja oraz przekąski.

Miejsce spotkania: Odkupienie Win, Warszawa, pl. Czesława Niemena 1 lok. U5, wjazd od ul. Powązkowskiej

Termin: 31 sierpnia w godz. 18.00 – 20.00 warsztat coachingowy, od 20.00 – degustacja win
Ilość miejsc ograniczona, prosimy o zgłoszenia mailowe: biuro@coachingpartnerzy.pl

Aby uzyskać więcej informacji lub zaprosić nas do siebie w innym terminie, prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny:
biuro@coachingpartnerzy.pl, tel. 884 885 404 lub 601 221 221 lub 501 234 772

Jeśli chcecie Państwo uczestniczyć w innych warsztatach, które organizujemy, prosimy zapisać się na newsletter – będziemy powiadamiać o miejscu i terminach.
Zapisz się na newsletter – biuro@coachingpartnerzy.pl

Kontakt z winiarnią: sklep@odkupieniewin.pl

W razie pytań jesteśmy do Państwa dyspozycji.

Z poważaniem,
Beata Tarnowska-Kupny, Elżbieta Majewska i Joanna Adamska

NEWSLETTER