Zapraszamy na cykl spotkań, które zrodziły się z zamiłowania do rozwoju osobistego i dobrego wina. Na jednym ze spotkań dla przedsiębiorców krótka rozmowa zaowocowała pomysłem, który inaugurujemy 31 sierpnia w Warszawie w winiarni Odkupienie win. Spotkania będą składały się z dwóch części rozwojowych – pierwsza dla umysłu i ducha, druga dla ciała i ducha.
Spotkanie nr 1 – Coachingowy styl zarządzania oraz degustacja win godnych lidera
Pragniemy, aby lider nowych czasów odnosił sukcesy z korzyścią dla siebie i organizacji. Aby to osiągnąć, ważne by miał umiejętności wspierania i zarządzania kompetencjami swoich współpracowników.
Podczas dwugodzinnego warsztatu przedstawimy Państwu zarys programu „Coaching Menedżerski” składający się z następujących elementów:
- Coaching jako styl zarządzania
* po co wprowadzać coaching menedżerski?
* dla kogo będzie najlepszy?
* w jakiej sytuacji sięgać po coaching menedżerski?
* jakie są jego zalety i ograniczenia?
2. Struktura krok po kroku: przygotowanie do spotkania z pracownikiem, model GROW, wykorzystanie „zadania domowego”
3. Podstawowe umiejętności: aktywne słuchanie, zadawanie pytań, uważność, bezstronność
4. Przydatne narzędzia w pracy z zasobami, ustalaniu celów, pogłębianiu rozmowy metodą Dilts’a
5. Bariery i ograniczenia w praktyce coachingu menedżerskiego
6. Standardy i etyka w coachingu
Warsztat pozwoli na prezentację głównych punktów programu, pomoże również zrozumieć długofalowe korzyści coachingu menedżerskiego dla samych menedżerów i zespołu, a także dla HRBP.
Po tej części zapraszamy na spotkanie z sommelierem, który opowie o zastosowaniu i pochodzeniu różnorodnych win oraz przeprowadzi nas przez degustację.
Dowiemy się:
- Co to jest wino, jak powstaje, czemu jest białe, czerwone i różowe,
- jak powstaje i skąd pochodzi wino musujące,
- jak wypadają w porównaniu wina białe kwasowe i lekkie (charakteryzacja dwóch skrajnych szczepów), wina beczkowane i bez beczki, wina taniczne i bez tanin (czerwone), a także wina z Europy a Nowego Świat
- jak łączyć wina z jedzeniem: wyjaśnienie zasad łączenia i zaprezentowanie na podstawie tapas,
- pokaz i omówienie dekantacji.
Spróbujemy:
- Cava Buche brut – wino musujące,
- Gewurztraminer Alzacja vs. Sauvignon blanc Langwedocja – kontrast szczepów,
- Armantes macabeo vs. Armantes fermentado – bez beczki I z beczki,
- Rafe chardonnay Piemont vs.Veramonte chardonnay – Europa a Nowy Świat,
- Nicosia cabernet vs. Veramonte cabernet – Europa a Nowy Świat,
- Massimago Valpolicella vs. Mileto Rioja Reserva – bez tanin a taniny + dekantacja.
Udział w trzygodzinnym spotkaniu: 95 zł, płatne z góry przelewem na konto PKO BP 79 1020 1026 0000 1602 0278 5152. W cenie degustacja oraz przekąski.
Miejsce spotkania: Odkupienie Win, Warszawa, pl. Czesława Niemena 1 lok. U5, wjazd od ul. Powązkowskiej
Termin: 31 sierpnia w godz. 18.00 – 20.00 warsztat coachingowy, od 20.00 – degustacja win
Ilość miejsc ograniczona, prosimy o zgłoszenia mailowe: biuro@coachingpartnerzy.pl
Aby uzyskać więcej informacji lub zaprosić nas do siebie w innym terminie, prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny:
biuro@coachingpartnerzy.pl, tel. 884 885 404 lub 601 221 221 lub 501 234 772
Jeśli chcecie Państwo uczestniczyć w innych warsztatach, które organizujemy, prosimy zapisać się na newsletter – będziemy powiadamiać o miejscu i terminach.
Zapisz się na newsletter – biuro@coachingpartnerzy.pl
Kontakt z winiarnią: sklep@odkupieniewin.pl
W razie pytań jesteśmy do Państwa dyspozycji.
Z poważaniem,
Beata Tarnowska-Kupny, Elżbieta Majewska i Joanna Adamska